Plant van de week

032018

Bekijk de folder

Euphorbia ‘Diamond Frost’

Deze week hebben we gekozen voor Euphorbia ‘Diamond Frost’. Het is een éénjarige plant die volgens ons veel te weinig bekend is en te weinig gebruikt wordt. De Nederlandse naam is wolfsmelk.

Het is een hele dankbare en gemakkelijke plant die zowel in bakken als in de tuin goed tot z’n recht komt. De Euphorbia doet het goed in de zon alsook in de schaduw en hij bloeit vanaf mei tot ver in het najaar.

Vorige ‘plant van de week’

Clematis montana

Dit keer is de plant van de week de Clematis montana. De Nederlandse naam is Bosrank en ook wordt hij wel eens Bosdruif genoemd. Het is een klimplant die wel wel 5.00 m. hoog kan worden. Hij kan echter ook prima op een pergola groeien en bloeien.

De bloei is van eind april tot begin juni. Er zijn vele kleuren, van wit tot donkerroze. De plant houdt van een plaats in de zon, ook in de halfschaduw doet hij het echter goed.Zorg er wel voor dat de voet altijd in de schaduw staat. Dit kan ook bereikt worden door er iets voor te planten zodat het zonlicht niet op de wortel valt.

De Clematis bloeit op hout van het vorige groeiseizoen. Daarom snoei je de plant na de bloei, dus in juni.

Prunus incisa

De plant van de week is dit keer Prunus incisa ‘Kojou No Mai.De Nederlandse naam is Chinese dwergsierkers. Het is een kleine bladverliezende heester tot ongeveer 1,5 meter hoog. De bloei is van eind maart tot eind april met kleine geurende bloemen die verkleuren van rozerood naar wit.

De plant houdt van een plaats in de zon en doet het op iedere grondsoort. De groene bladeren verkleuren in de herfst naar fel oranjerood. Door zijn bescheidde grootte is het een ideale heester voor de kleine tuin.

032018

Bekijk de folder